Monday, March 23, 2009

Perubatan melalui kristal dan gelombang warna: Satu pembaharuan dalam bidang perubatan

Alhamdulillah, pada 15 Mac lalu, saya dan rakan-rakan telah berjaya mengadakan satu seminar rawatan alternatif iaitu perubatan melalui Kristal dan gelombang warna. Program yang menarik perhatian lebih 70 orang mahasiswa dan mahasiswi untuk hadir bagi bersama-sama mendalami ilmu perubatan alternatif yang amat diperlukan oleh semua bakal guru.

Banyak input yang diperolehi daripada seminar tersebut. Antaranya ilmu tentang pemilihan warna baju dan warna rumah. Kini, kita bukan memakai dan mengecat rumah secara sengaja tanpa ilmu di dada, tapi kini kita memakai dan mengecat dengan ilmu. Mana mungkin kita boleh melakukan sesuatu perkara tanpa ilmu. Ibadah lain kita perlukan ilmu, mengapa tidak dalam ibadah memakai baju dan mengecat rumah juga berlandaskan ilmu??

Bersama dengan Ustaz Rosli Ibrahim, Penceramah Seminar

Ketika sesi praktikal dan rawatan

Sangat cantik ciptaan Allah. Warna yang terbaik adalah warna pelangi, warna yang Allah taala pamerkan selepas hujan. Mengapa ketika solat Nabi galakkan memakai pakaian berwarna putih? Ketika peperangan, nabi memakai pakaian berwarna hitam?

Bagi tenaga gelombang pula, mengapa air yang diletakkan sebelah bacaan Al-Quran, molekulnya amat cantik tersusun berbanding air yang diletakkan di sebelah muzik rock? Mengapa dua cawan dari sumber air yang sama, tapi satu dibacakan ayat-ayat Allah, satu lagi tidak dibacakan apa-apa, pesakit boleh berasa panas dengan air yang dibacakan ayat-ayat Allah dan tidak jika minum air dalam cawan yang satu lagi? Hal ini kerana tenaga yang ada pada ayat-ayat Allah telah dipindah ke dalam air tersebut.

Di sini, saya sertakan sedikit catatan buat semua. Semoga semua beroleh manfaat.

Warna pakaian mengikut hari:

Ahad – hitam
Isnin- Putih/ungu
Selasa- pink
Rabu- Biru
Khamis – kuning/ oren
Jumaat- hijau
Sabtu- Merah

Warna ruang rumah:

Ruang tamu- hijau
Dapur- kuning
Bilik air- oren
Luar rumah- kuning cair
Bilik solat- putih

3 comments:

permata said...

salam.
CVT ya? color vibration t.... [lupa]?

Ibnu Madzir said...

wsalam. aah, colour vibration therapy.

eiheza said...

salam.. mintak izin nak share sedikit post ni.. tq